- STUDENTSKIVA IMORGON

Japp, så är det tänkt i alla fall. Det är min brors klass + två klasser till som håller i skivan, nånstans kring Stureplan. Jag är efterbliven och kan inte hitta dit (mitt lokalsinne inne i stan, framför allt, är lika med noll) så jag ska åka dit med en av Nicklas kompisar haha. Lite awkward men vi har setts många gånger förut så det blir nog bra :) Nicklas måste ju gå på middagen innan, annars hade vi kunnat åka tillsammans.

Tema: "färg"
Inte så uppfinningsrikt direkt och det är dessutom inte obligatoriskt, men jag ska vara rätt färgglad i alla fall!

Återstår att se hur jag ska ta mig hem bara. Blir troligen nattbuss till Huddinge och sen får stackars mamma hämta mig i centrum. Onsdagen 'bjuder' på begravning så det blir ingen skola för min del. Men hade ju hellre gått till skolan och sluppit att begravningen höll rum över huvud taget...

Imorgon efter skolan blir det en lång tupplur så jag orkar med kvällens bravader, men ska försöka slänga in ett inlägg. Bilderna från Irland är på väg, håller just nu på att ladda upp dom på Facebook! Både bilder från dag 1 och 2 finns där så dom som vill kan kika in och se bilderna där så länge :) Det går mycket smidigare och snabbare att ladda upp bilder där.

Ciao bella!

- MINUS NIO MÅNADER...

Som jag konstaterade på Facebook:

"Jävligt många personer som fyller år i mars... Om man räknar tillbaka ~9 månader i tiden, vart hamnar man då? Midsommar haha! ;)"

För att nämna några som jag känner som fyller år då... Julia, Kjelle, Alexandra, Bob, Benny, Tommy (farbror), Chris, Rasmus.


/ ännu ett nödvändigt inlägg

- INLÄGG I MIN ANDRA BLOGG!

Hej! :)
Jag har nu uppdaterat lite i min andra blogg i och med att jag redan nu börjat kontakta familjer. Eftersom jag inte kommer skriva i den flitigt än så länge så kommer jag länka till den härifrån så fort den uppdateras.

Bloggen: http://dublinaupair.blogg.se/

Observera! Man måste ha Word på datorn för att se hur texten ska se ut (French script) vilket jag inte kan göra just nu. Texten är överdrivet stor och typsnittet är fel. Ett krav på min nya dator är att Word måste finnas med haha!

I övrigt så är det full rulle här hemma, Benny fyller nämligen år idag! Återkommer senare ikväll eller imorgon, då jag även ska börja ladda upp bilder från resan (äntligen).





Time has been replaced by a countdown; 145 days left to go.

- SMITTSKYDDSINSTITUTET

... besökte vi idag med biologi breddning-klassen! Hade jag vetat att det var så lame (vi fick mest sitta i ett konferensrum, titta på en power point-presentation och kolla på äckliga maskar och löss i burkar) så hade jag stannat hemma. Mår nämligen sämre nu (öronen spökar igen - Vårdcentralen imorgon tror jag!) så det var inte riktigt värt att åka dit när man var sjuk.

Teréce & Tina


Caroline & River


Min fina namnbricka



Kanske hade uppskattat besöket mer om jag inte mådde som jag mådde, vem vet.
Betyg: 1 av 5 toasts

- 'M' TO THE 'U' TO THE 'N'...

Munch. Munches. Munched. Munching. Munchies.

Kärlek på ordet. Som Urban Dictionary skulle beskriva ordet munchies (första förklaringen):

When you get hungry after smoking weed. Usually people will eat a lot of junk food.

Two kids are getting stoned:
"...and ice cream, and a whole pizza just for me, and some chips, and a soda, and some chocolate...maybe some chinese food, gummy worms, lasagna, rice, ramen, chicken and a hamburger...oh yeah, i almost forgot i wanted some fries with that..."
"Damn...that's some serious munchies you have!"


/ nödvändigt inlägg (och bara för att förtydliga: jag röker inte på. Haha.)

- AAAJ MITT ÖRA! :(

Aaaah jag har så förbannat ont i mitt högra öra - jag vet inte vart jag ska ta vägen! Ska jag sitta, stå, ligga, kräla, springa, krypa för att få det att göra mindre ont? Varför är inte sjuksköterskan mamma hemma när man behöver henne? :(

Om det här inte går över till imorgon måste jag överväga att stanna hemma från skolan, och i såna fall gå till Vårdcentralen eller Närakuten. Så typiskt, vi som ska till Smittskyddsinstitutet imorgon! Tydligen jättesvårt att komma in där och jag lär inte få fler chanser att besöka stället. Men jag kommer inte gå om jag har såhär ont, kommer inte ens kunna sova inatt i såna fall!

Om man har såhär ont i örat, kan det bero på öroninflammation eller något annat då? Det känns otroligt varmt också (om man jämför med det andra örat) och "dunkar" eller vad man ska säga, om det nu skulle påverka nånting.

Mami, kom hem!


- JANITOR FROM SCRUBS

"I don't believe in the moon, I think it is the other side of the sun."

- POSITIVE!

Efter att ha fått 5-6 negativa svar i rad gör det absolut ingenting när man får ett positivt, vilken känsla alltså!
Har nyss skickat ett mail till familjen så får vi se where it leads to :) Av det jag såg på deras profil verkar allting jättebra! 3 barn (0-5 år), 30 minuters promenad till Dublin och dom verkade bara vara så himla gulliga! :) 

Håller tummarna nu!
(Känns som att jag tar ut lyckan i förväg, men jag blev bara så glad över att få ett positivt svar. Förresten, är det såna här inlägg jag ska skriva i min andra blogg?)

Edit: so far so good! Har redan fått svar på mailet jag skickade, och nyss skickade jag ett nytt mail med svar på deras frågor och lite egna frågor jag vill ha svar på. Såsom om jag kommer ha ett eget rum (och vad som ingår i såna fall - TV, tillgång till internet, etc), om jag kan komma i kontakt med au pairen dom har nu, om det finns andra au pairer i deras område, om det finns möjlighet för familj/vänner att bo i huset vid besök och lite såna saker!

Jag är way too excited för att kunna sova, men för att inte se ut som en zombie imorgon ska jag nu göra mitt bästa. God natt!

/ glad_flicka_91

- JOJO

Mitt humör är verkligen som en jojo! Jag skyller på att jag är sjukare.
Meeen, det är faktiskt jobbigt när man mest får negativa svar angående au pair-familjer, man börjar ju tro att "felet" ligger hos en själv. Men men, man kan inte behaga alla!

Hittade i alla fall en blogg om en tjej som var au pair i Dublin februari-maj förra året. Efter att ha läst alla inlägg från den perioden kan jag inte vara mer säker på att det är Dublin jag ska åka till! Skickade i alla fall iväg ett mail till henne med lite frågor som jag hoppas hon kan besvara :) Försöker hitta fler sidor som Au Pair World för att öka chanserna att hitta en bra familj, men det verkar som att man måste betala för att kunna kontakta familjerna! Gratis att bli medlem, men sen måste man betala när man hittar en familj som man är intresserad av. Nåja. Ska fortsätta googla runt lite! Vore bra att hitta fler au pairer som varit där eller är där nu som man kan ta kontakt med.

Google, vad skulle jag ta mig till utan dig? <3

- LUDDIGT

Har bara en otroligt härlig känsla över att allting kommer lösa sig i slutändan!
Nu syftar jag främst på inlägget jag skrev igår om ånger (men också det här om att hitta en familj.) Försökte gå igenom vad exakt det är jag ångrade från resan och så... Varför, egentligen? Vad hade hänt om jag hade gjort nånting annorlunda? Och hade jag verkligen vågat ta chansen när jag väl fick den? Finns det någon lösning på "problemen"? Alla dom här småjobbiga sakerna som jag kanske vill ändra på, tänk om dom små detaljerna istället hade gjort den här resan till en riktigt skitresa? Att det hade blivit till det sämre istället? 

Ah, jag får inte ut exakt det jag vill säga på rätt sätt, frustrerande!

Poängen: nånting 'dåligt' händer alltid när man har kul, bara att acceptera. Och inte älta över det, som jag alltid lyckas göra. Jag tror att ett projekt för min del har börjat.

Att jag pratade med en viss person på FB nyss bidrog till det här inlägget, hihi. Ett orosmoment mindre!

- HALSONT & FAMILJER

Är det inte typiskt att faktiskt bli sjuk efter att ha varit "sjuk" i en vecka från skolan?
Det komiska var att mamma träffade på en av mina lärare förra veckan när hon tränade och drog en vit lögn om att jag hade halsfluss. Vad har jag nu? Inte halsfluss kanske men så djävulskt ont i halsen! Har blivit värre nu ._. Får se hur jag känner imorgon bitti när jag vaknar men just nu känns det som att jag blir hemma och kurerar mig. Försöka i alla fall.

Hela "jag vill tillbaka till Irland nu, nu, NU, helst nyss" börjar lägga sig mer och mer. Helt borta är det inte dock. Men som sagt, jag ska bo där en längre period. På tal om det så har jag ägnat ett par timmar på Au Pair World idag och faktiskt tagit kontakt med några familjer! Några var "på måfå" som inte stämde riktigt överens med vad jag söker (främst när man ska börja jobba, de flesta ville att man skulle börja i maj-juni), så jag har redan fått några nej, tyvärr. Av 19 sända önskningar om att få komma i kontakt med familjen har jag fått 6 negativa svar och 1 positivt svar. Har skickat ett mail till den som svarade positivt så får vi se vad det leder till :) Återstår att se vad resten säger också!
Av dom jag kontaktade nu bodde dom flesta i en förort till Dublin, men det skulle ändå bara ta 10-30 min med buss/tåg att ta sig in till the city centre och det kan jag leva med. Lite längre bort än så spelar väl egentligen inte så stor roll, men det vore kul att hamna så nära Dublin som möjligt. Får se vad jag hittar som sagt.

Nog om det! Ska nog ta ett par Alvedon nu och somna till nån film. Är egentligen lite hungrig men det gör för ont att svälja! Anywho, god natt.

- HJÄLP!

Undrar om jag nån gång kommer kunna se tillbaka på saker och ting utan att känna ånger eller ha skuldkänslor?
Ständigt känner jag "varför gjorde jag så när jag kunde gjort så istället, varför sa jag just det där när jag kunde säga det där istället, varför tog jag inte chansen när jag kunde" - och så vidare i all oändlighet. Trots en helt fantastisk resa till Dublin kan jag inte sluta ångra saker jag sa eller inte sa, gjorde eller inte gjorde.
Varför strulade jag med dom där två killarna? Varför lyckades jag såra den ena av dom? Varför pratade jag inte med den där läskigt söta bartendern, eller killen i receptionen? Varför var jag inte mer social över huvud taget - på vandrarhemmet, på krogen, ute på stan, i affärer? Varför drar jag mig alltid tillbaka?

Hur gör man för att bli kvitt det? Nu och i framtiden vill jag inte blicka tillbaka och ångra en massa saker jag gjort eller sagt. Känns som att jag alltid lyckas klanta till saker och ting, hur jag än bär mig åt!

Jag vill bli kvitt den här otroligt jobbiga känslan av ånger, skam och skuld. Jag vill leva i nuet. Inte älta över saker. Hur gör man..?

- SNEAK PEAK FROM DUBLIN!

Nu är alla bilder inlagda i datorn. Ett steg i rätt riktning. Har även vänt alla åt rätt håll, men det får räcka för idag. Imorgon blir det nog till att sortera! Tror jag kommer ha alla bilder i en mapp, sen alla bilder i olika mappar tagna från dag till dag. Tänkte nämligen ladda upp dom dagvis men vill även kunna kolla igenom alla på en gång i en mapp ^^ Ska även lägga över dom till min externa hårddisk, vill verkligen inte att bilderna försvinner!

Jag hade rätt angående det med att kolla igenom bilderna - det var jobbigt. Men det börjar lägga sig mer och mer nu, och det är ju faktiskt inte lång tid kvar tills jag flyttar dit! Nu dom närmsta veckorna ska jag börja ta kontakt med familjer på Au Pair World och hoppas på att jag hittar någon vettig familj i eller väldigt nära Dublin. Om 5-6 månader bosätter jag mig på Irland om allt går enligt planerna - helt sjukt!

Här är i alla fall en bild på mig när jag provade lite hattar inne på Carroll's. Jag köpte den där hatten hoho, men den blev dock stulen av ett gäng irländare på Paddy's Day - dom tog den i förbifarten och jag kände att det inte var värt att jogga efter och ta tillbaka den, "jag kunde ju köpa en ny för 3 euro", men det visade sig att alla dom hattarna var slut! Så det fick bli till att köpa en helt annan dagen efter. Nåja, jag kommer ju tillbringa nästa Paddy's Day på Irland också - jag får se till att skaffa en då!


- P.S. I LOVE YOU, DUBLIN...

Nu ska jag krypa ner i fåtöljen i vardagsrummet och kolla på P.S. I love you i mjukisar och min "I [heart] Dublin"-tröja. Gråter alltid när jag ser den filmen men nu har jag en känsla av att tårarna kommer strömma ännu mer. Dock av andra orsaker.

Jag hatar att känna det såhär. Vill komma tillbaka i vanliga rutiner och umgås med folk igen, för mycket egentid och tankar blir inte bra till slut. Vill bara få bort den här klumpen jag har i magen...

Aldrig någonsin har jag kännt såhär efter en utlandsresa, så fånigt egentligen, but I can't help it. Ingenting jag strävar efter direkt!





Känns weird att bara ha en countdown nu! ;;;_;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Kommer dock inte ihåg hur många dagar det är kvar nu så jag uppdaterar det imorgon...

- NERE...

Vilken ångest jag känner över att vara hemma igen! Det är otroligt jobbigt. Har haft en av dom bästa veckorna i mitt liv, klart man inte vill lämna det. Bara tanken att vara där varje dag är helt obeskrivligt. Luften. Atmosfären. Alla otroligt snälla människor. The Quays. Allting

Känns bara så vemodigt att komma tillbaka till Sverige efter en sådan otroligt underbar resa! Tillbaka till snön. Tillbaka till skolan och allt som hör till. Tillbaka till alla måsten. Där kunde man göra vad man ville, när man ville, vart man ville. Här finns saker som måste göras, som borde göras och som ska göras. Jag vill vara mer fri.
Visst, jag kommer åka tillbaka till Dublin - men då för att jobba. Jag kommer ändå ha saker som måste göras. Jag kan inte gå ut när jag vill, till exempel. Det är ändå det som är lite av en tröst - jag vet att jag kommer åka tillbaka. Vill bara inte att det ska vara ett halvår kvar.


Jag kommer väl landa om några dagar igen när jag kommer tillbaka i mina vanliga rutiner, men just nu känner jag mig bara väldigt nere. Vill lägga in och kolla på alla bilder i datorn, men ändå inte. Vet att jag kommer sakna det så otroligt mycket och vara på vippen till tårar för att jag vill tillbaka så otroligt mycket. Önskar att jag kunde åka dit en gång till innan jag flyttar dit! Hade jag fått stannat i 2-3 dagar till nu hade det varit helt perfekt. Så dumt att man inte hade råd med det.

Bilder och gladare inlägg kommer, men fy vad jobbigt allt känns just nu. Bästa resan i mitt liv...

- THE LAST DAY

Dags att rora sig hemat snart... Om en och en halv timme maste vi borja rora oss mot flygplatsen. Vill inte! Vi har haft det sa underbart har. Jag far trosta mig med tanken att jag inom en snar framtid kommer bosatta mig har, men det vore kul att aka hit en gang till innan det ;) Sallskap, nagon?!

Kommer sakna att ga till "var" pub varje kvall (minus sondag). Alla trevliga manniskor vi har traffat har - "Jackie Chan", fransmannen, svenskarna &... brandmannen. Ah. Yum!

Meeen jag maste saga att det kommer bli skont att sova i min egna sang inatt. Och det ska bli kul att fa visa er alla bilder vi har tagit! Min kamera ar nastan helt full, plus att det finns lite bilder i kameran Bob fick lana. Kommer dock vara angestfullt att kolla pa alla bilder hemma i Sverige. Oh well.

Trostar mig som sagt bara med tanken att jag kommer komma tillbaka hit, annars hade jag nog stannat kvar har hehe.

Vi hors ikvall eller imorgon!

- LEVER NI?

Jag kommer sluta blogga om ni inte kommenterar! Sa jakla ovart att logga in och hitta noll kommentarer varje gang.

/ kommentarskát


- FRAPPUCCINO

Bild tagen pa Starbucks @ Arlanda igar 40 min innan planet lyfte :)
(MMS:ade bilden till BDB igar)


- JUST NU: PA IRLAND!

Internet fungerar faktiskt helt okej, jag ar chockerad!
Hade ju sagt att jag inte skulla blogga nagonting men jag far val passa pa nu nar det funkar :)

Resan gick bra! Inga forseningar eller bagage som forsvann, och vi hamnade pa ratt buss till O'Connel street. Riktigt billigt var det ocksa - endast 2.20 euro kostade det!
Sa fort vi kom fram till vandrarhemmet dumpade vi bara vaskorna och sen gick vi ut pa stan. Pizza Hut var forsta anhalten da vi kakade en riktigt god pizza! Sen vidare till St Stephens Green shopping centre for att inhandla nagonting att ata tillbaka pa vandrarhemmet, i detta fall blev det kakor och kaffe ^^

Imorgon har vi inte riktigt bestamt vad vi ska gora, men om vadret ar lika fint som idag blir det kanske St Stephens Green eller Merrion Square, glass och lite tjatter pa nan bank. Kanske inhandla nagot att ha pa onsdag ocksa da det ar Paddy's Day!

Bilder vantar jag med att ladda upp nar jag kommer hem igen, vill inte spendera all min tid har framfor en dator. Beroende pa hur upptagna datorerna kommer vara sa far jag se om jag bloggar nanting mer. Om inte sa hors vi pa fredag igen!

(Konstigt att inte kunna anvanda dom tre sista bokstaverna i alfabetet, aaaah!)

- 0 DAGAR KVAR!!!

Time has been replaced by a countdown; 0 days left to go!!!!!!!!

IDAG ÄR DET DAGS - PEPP PEPP PEPP! :D

Snart åker vi till Arlanda, hörs på fredag igen!

- NERVOSITET

Ni är verkligen dåliga på att kommentera!

Ligger just nu i Bobs säng och bloggar lite snabbt :) Båda två börjar bli riktigt nervösa så det återstår att se hur det går att sova lite senare. Imorgon stiger vi upp vid 9, äter frukost, duschar och fixar oss och allt det där, och vid 12-tiden tar vi tåget till Arlanda. Detta ska bli så grymt kul!

Planet lyfter 13.50 och 15.40 landar vi i Dublin (irländsk tid). Kommer som sagt inte kunna blogga nånting nu i veckan, men jag ska försöka slänga in ett snabbt inlägg så jag i alla fall kan avsluta min countdown imorgon - 0 dagar kvar då ju!

Nu ska vi alldeles strax göra oss färdiga för sängen, god natt! :)

- VÄDERPROGNOS

Om ett dygn lyfter planet! Aaaaaaah! Jag börjar bli riktigt nervös nu!

Vädret dom närmsta dagarna



8-10 plusgrader, molnigt men soligt - underbart!
Om ett par timmar åker jag till Bob i Uppsala, förhoppningsvis hinner jag uppdatera en gång till innan jag åker. Jag kommer nog inte kunna blogga nånting alls när jag är på Irland, delvis för att deras internet är så kasst. I alla fall på vandrarhemmet.
Vi hörs senare idag eller imorgon!



TIME HAS BEEN REPLACED BY A COUNTDOWN; 1 DAY LEFT TO GO!

- BILDER PÅ STUDENTMÖSSAN

Istället för att packa och fixa som jag borde göra sitter jag istället vid datorn. Grattis Anna! Passade även på att fota studentmössan lite så nu kommer det bilder på den :)

Yay! 'Anna' på vänster sida, grön sten i mitten för NV-linjen


'Nv-College 07' på höger sida


Det syns att jag endast fått ungefär 20 timmars sömn sen i måndags va?


Södermanlandsgripen


Svensk flagga inuti, ficka för leg/pengar, 'Stockholm' graverat i skärmen


I bak: 'Sjödal' & '2010' (suddig bild för att jag inte kunde ha blixten uppe + dålig belysning i mitt rum)


Och även ett skydd att kunna ha på flaket för att undvika att mössan förstörs av diverse alkoholhaltiga drycker




Skyddet valde jag som sagt att ha för att undvika att mössan förstörs. Känns liksom onödigt på nåt vis när man pröjsade nästan 1000 kr för mössan!
(och jag måste berömma mig själv för att jag blivit så duktigt på att ladda upp bilder, tjoho.)

- STUDENTMÖSSA!!!

Titta! Tittatittatitta!
Min studentmössa har kommit :) Hinner dock inte ta och lägga upp fler bilder just nu då jag är trött och dessutom har blött hår, vill helst inte ta på mig mössan då. Bilden som jag tog i skolan 10 min efter att jag hämtat den får duga så länge. Jag är så nöjd - och nu är det mindre än tre månader kvar till studenten!
Fler bilder kommer nog imorgon om jag inte är för upptagen med packningen :) Nu ska jag sova, god natt!






Time has been replaced by a countdown; 3/173 days left to go!!!

- VÄXLAT PENGAR

Var in till Centralen med R en sväng under håltimmen idag. Destination: Forex!
Så nu har jag växlat lite pengar inför resan :) Tycker ni också att Euro ser ut som leksakspengar? Haha!


- CONVERSEPREMIÄR?

Om det är lika strålande fint väder imorgon som det var idag ska jag ha på mig mina Converse! :) Får se till att gå 5 min tidigare till bussen bara, så jag kan ta det lugnt och inte riskera att halka på vägen dit ;) Det blir antingen mina röda eller mina mönstrade Converse.

Trots all snö som ligger på marken känns det som att våren äntligen är påväg!






Time has been replaced by a countdown; 4/174 days left to go!!!

- SENSE


- SAKER SOM GÅR ATT KASTAS

- stor handduk + liten handduk
- mjukisar + t-shirt (att sova i)

Detta i nödfall om jag skulle behöva mer utrymme i resväskan! Ingenting jag direkt satsar på men bra att veta att man i alla fall kan göra lite mer plats om det skulle behövas :) Sen ska jag packa så lite kläder som möjligt (men ändå tillräckligt mycket om jag mot förmodan inte skulle hitta några andra kläder att ha på mig). Gäller bara att börja packa snart så att jag inte kommer till Bob alldeles för sent på lördag ^^ Ska hinna med att träffa Jennifer innan också!

Nu: få lite mer ordning i mitt rum!




Time has been replaced by a countdown; 5/175 days left to go!

- B&J'S: CHERRY GARCIA TILLBAKA I SORTIMENTET!

Äntligen! Åh mums, godaste glassen! Efter cirka 1½ års frånvaro är den tillbaka :)



Mumsade på den idag efter skolan!
Vilken är din B&J's-favorit?

- TROTSÅLDERN? ;)

Jag och Bob har precis pratat ett tag på msn. Vi har bland annat kommit fram till att jag ska sova hos henne från lördag till söndag, vi ska dyka upp på Arlanda vid 12-tiden och att vi ska... trotsa väderleken!
Jag har fått för mig att det skulle vara 8-10 grader där om dagarna, men det visade sig att temperaturen bara ligger runt 3-6 grader. Fail! Kommer ändå köra på tygskor, vårjacka, lite tjockare strumpbyxor, nån klänning, kjol och långa tröjor/tunikor & en sjal. Har även bestämt mig för att inte ta med mig överdrivet mycket kläder, vill kunna köpa mycket nya kläder! Penny's lär väl stå för det eftersom det är så billigt där, men ändå. Kläder som kläder ^^

Lite kläder i resväskan = mycket plats för shopping!
Ska även försöka hitta kastbara handdukar om det skulle vara så att jag behöver extra utrymme, som jag gjorde sist. Vet dock inte om vi har det här hemma men jag ska kolla efter det i alla fall!

Med ett stort leende på läpparna och med små fjärilar i magen säger jag nu god natt!




Om sex dagar smäller det!

- ANONYM!

Kommentar:
"Jag kan inte ringa dig, min mobil är stulen! I dagens fantastiska samhälle behöver man ju inte kunna någonting utantill. Hej, Homo Stupidus."

Vem är du?! Ingen IP-adress stämmer överens med tidigare kommentarer, haha! R? Ellie? Jen? Nån annan? Kan inte direkt messa och fråga höhö. Skriv namn nästa gång! ;)

Edit: det var Bob! :D

- TRY SLEEPING WITH A BROKEN HEART

Alicia Keys - Try sleeping with a broken heart

- VÄNSKAP ♥

Finaste Elliepellie & jag :*



Jag älskar dig ♥

- TO DO LIST

- PROJEKTARBETE
- Arlanda Express: 120 kr
- Växla pengar (1 euro ~ 9,68 kr)
- Åka till Mio, R?
- Köpa reseadapter (Clas Ohlson, Teknikmagasinet, Kjell & Company, ?)
- Köpa väska
- Köpa strumpbyxor
- Köpa paraply
- Skriva packlista
- Träffa Jennifer ♥
- Skriva en (ny) lista på allt jag ska inhandla från Irland
- Föra över alla bilder från kameran till datorn + ladda en massa batterier
- Leta fram min gamla Nokia + laddare

Lite av sakerna jag måste göra dom närmaste dagarna! Eftersom klockan är över tolv så är det söndag, vilket innebär att jag åker till Irland om en vecka. Galet. 
Först måste jag köpa en ny väska (inte resväska, en handväska typ), som är lite mer praktisk än den jag har nu. Mamma sa idag att hon har 500 kr på Accent så vi åker troligtvis dit imorgon och kikar lite :) Snell_mami_66. Värst vad generös hon blev så fort jag nämnde att mina två syskon fått en resa helt betald till Idre med allt vad det innebär hehe. Inte för att jag klagar! Hon var inte så pepp på att skjutsa mig & Bob till Arlanda men erbjöd istället att betala Arlanda Express för mig :) Går mycket snabbare och är dessutom bättre för miljön!
Sen måste jag komma fram till vad jag ska ha med mig... Alltid lika svårt! Ska jag göra som sist och knappt ta med mig nånting så att jag kan shoppa mycket och få plats med allting? Hur mycket kommer jag ens ha råd med att köpa? Hur varma kläder ska jag ha med mig? Äh, jag vet inte. Ska i alla fall börja ta fram det jag kan tänkas behöva ha med mig ^^

Har fjärilar i magen! Den här gången ska jag försöka fota mycket mycket mer bilder, framför allt på mig & Bob! Ska försöka att inte vara tråkig och inte vilja vara med på bild. Bjuda mer på mig själv helt enkelt!

Den här resan ska bli så otroligt rolig! Ler bara jag tänker på det :)

River & jag @ Starbucks på Grafton Street förra året




Time has been replaced by a countdown; 7/177 days left to go!

- LITE BILDER

Bilder på alla 50 muffins som jag bakade förut!

Banan & kola  -  Pistage


Mintchoklad  -  Choklad & jordnötssmör


Citron


Här sov jag & Villy under tiden vi var hos mormor & Lasse. Gissa vilken säng jag sov i, hehe...




Bilder från när jag & Alex åkte till Heron för att hämta ut biobiljetterna

Ja, vi har rätt mycket snö när i Stockholm. Så att hela busskuren kan skymmas av den ><


Alexandra! Ska precis prata med Kjelle i telefon tror jag ^_^


Biobiljetterna!


Alice i Underlandet 3D (eng. tal) som sagt. Rekommenderas verkligen att ses!





Slut på det "roliga" folks ^^

- DAGEN (FREDAG)

Blev upphämtad vid halv tre ungefär, fortfarande på lite grinigt humör. Men efter sushi, shopping på Cubus & nya skor från Skopunkten blev jag på strålande humör ^^ Intressant hur "lättköpt" man är egentligen haha.

Stickad beige/gräddvit klänning från Cubus 199:- (299:- egentligen)


Jätteskön lång skjorta! Cubus 299:-


Vår/sommarskor från Skopunkten, 179:-/styck - tag 3 betala för 2



Om jag orkar laddar jag upp lite bilder från den senaste veckan i ett nytt inlägg alldeles strax :) Annars hörs vi imorgon igen, ciao!


Time has been replaced by a countdown; 8/178 days left to go!

- 13:47

Från:
"Jag slutar tidigt imorgon, jag går från jobbet absolut senast halv två."
Till:
"Jag måste stanna lite extra på jobbet. Jag kan gå tidigast halv två."

Så trött på det här. "Lunch" med mamma kommer väl istället bli middag...

- TWEEDLEDEE & TWEEDLEDUM

Innan jag glömmer!
När jag såg Alice i Underlandet igår upptäckte jag en rolig sak. Matt Lucas, som är med i Little Britain som bland annat Vicky Pollard, Andy Pipkin, "the only gay in the village" med flera, spelade TweedleDee och TweedleDum!

TweedleDee & TweedleDum


Matt Lucas


Vicky Pollard



Visst ser man att det är han? :D

- ÅSKMOLN!

Jag är på så dåligt humör så det finns inte.

Bara för att jag är hemma förväntas jag diska.
Bara för att jag är hemma förväntas jag laga mat.
Bara för att jag är hemma förväntas jag vika tvätt.
Bara för att jag är hemma förväntas jag passa min kusin.

OCH SÅ VIDARE.

Jag vill inte!



"You seemed much... muchier. You have lost your muchiness."
"I have lost my muchiness?"

Från den finfina filmen Alice i Underlandet som vi såg på bio igår.
Mamma kände sig ju "generös" och betalade för min biobiljett (men det slutade med att jag ändå fick betala 60 kr själv.) Sen när vi ska köpa godis/dricka innan filmen börjar blir mamma skitsur när jag frågar om hon kan betala för mig med. Det handlade om 40 kr.
Vissa andra i familjen är just nu på skidsemester i Idre. Har fått allting betalat. Behöver inte betala för nånting själva. Nicklas fick dessutom ett par formpressade sulor att ha i pjäxorna. 600 kr bara sådär. Som kompensation fick Malin nånting annat lika dyrt.

Jag förväntas betala allting själv, "bara för att jag har pengar". Jovars, varenda öre som blir över efter att jag betalat allting går till Irlandsresan. Som jag har betalat helt själv.

Ja juste. Pricken över i:t. Lasse ringde igår eftermiddag och sa att mormor ligger på Norrtälje Lasarett efter att bussen dom åkte med körde ner i diket. Fick hämtas med ambulans.

Jag vill ha LOV. Jag vill inte behöva sköta hela jävla hushållet här hemma, vara barnvakt, tänka på skituppgifter som har med skolan att göra, osv.

Jag vill fly landet just nu...
Först måste jag ta hand om disken. How ironic. Kommer ta typ en timme eftersom varken mamma, Villy eller Viktor har diskat sen jag diskade både i söndags och i måndags. Yay, tre dagars disk väntar på mig nere i köket! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D


DÖ!

- BUSY!

En snabb uppdatering kanske vore på sin plats. Lalalaa, jag åker till Irland den här månaden. Jag åker till Irland nästa vecka.

Nu: tvätta, äta, diska, fortsätta städa rummet.
Senare: Träffa Alexandra och åka och träna med mamma.
Imorgon: Träffa Alexandra igen, simma. "Luncha" med mamma - sushiiii! Bio på kvällen med mamma, Villy, Viktor & Alexandra ^^ Alice i underlandet 3D!

Måste kila, chao!




Time has been replaced by a countdown; 12/182 days left to go!

RSS 2.0