- INKÖP: INGREDIENSER TILL MUFFINSEN

Jag, mamma & Malin åkte iväg en sväng till Citygross för att handla det jag behöver till imorgon. Ska som sagt baka ca 50 muffins och då är det en hel del man behöver! Dom muffinsen jag ska baka är:

Banan- & kola
Choklad & jordnötssmör
Citron
Mintchoklad
Pistage


Till det fick jag handla ingredienser för nästan 400kr! Exklusive ägg, mjölk, mjöl, bakpulver, kakao, sirap, grön karamellfärg, pepparmintsolja, samt muffinsformar. Då hade det blivit betydligt dyrare, så det var tur att vi hade det hemma. Det jag köpte var:
Bananer
Chokladlöv (dekoration)
Citroner
Dekorationsglasyr
Florsocker
Jordnötssmör
Kondenserad mjölk
Ljusbrunt socker
Marsipan: grön (päron), rosa (jordgubb)
Mintkrokant
Philadelphiaost à ½kg
Pistagenötter
Smör à 1kg
Strössel
Vaniljsocker

Det är kul att baka men jag har som mest gjort 15-20 muffins som mest (i en sats), så detta kommer verkligen bli en utmaning! Kommer försöka ta bilder och lägga upp recepten, men det kommer också komma efter helgen nån gång! Ska ju som sagt åka till mormor & Lasse på fredag efter skolan och kommer inte hem förrän på söndag igen. Busy busy!

- FÖR EXAKT ETT ÅR SEDAN...

... befann jag mig på Irland med Ellie & River! :)
Tänkte blogga om det här igår (då det var dagen vi åkte för ett år sedan) men jag gick och la mig tidigare istället.

Bild tagen: 2009-02-24 19:55



Närmsta jag kunde komma den faktiska tiden just nu!
Vill ni se fler bilder är det bara att gå tillbaka ett år i arkivet, eller gå in i kategorin "irland-pirland" och kika lite ^^ Annars hade jag tänkte lägga upp lite bilder från resan här igen men jag kommer nog inte hinna med det förrän på söndag eller senare! Efter skolan imorgon ska jag baka sjukt många muffins, mer om det i ett inlägg alldeles strax :)
Hej så länge!




Time has been replaced by a countdown; 18/188 days left to go.

- PLANER

Jag har ju redan beklagat mig över hur otaktiskt det är att OS hålls i Kanada på grund av tidsskillnaden. Well, Kanada strikes again!

06.00-08.30 - Ishockey Sverige-Finland (herrar)

MEN!
Alexandra kommer hit strax efter 6 och kollar på hockeyn med mig haha! :D Kjelle släpper av henne här påväg till jobbet, awesome! Så, klockan är ställd på 6, Alexandra åker till skolan precis efter att hockeyn slutat, och sen kan jag sova i 1½ timme till innan jag måste börja fixa mig!

Låter som ytterst bra planer om ni frågar mig :)





Time has been replaced by a countdown; 20/190 days left to go.

- !!!

River!

Du svarar ju ingenstans men min blogg är du inne på 7548375103 gånger varhe dag, right? ;)

Imorgon: jag måste sälja skoltidningar mellan 11.30 till 12.00. Ska vi mötas vid 11, käka nånting, och sen kan du hålla mig sällskap? :) Vore asschysst!

Kvinna, svara!

- WHAT'S ON YOUR MIND?

Guinness Advertisment - the pic is made up of tiny little Guinness's




IDAG ÄR DET TRE VECKOR KVAR!

/ stort leende på läpparna!

- BESTÄLLNING

Häromdagen ringde min mormor mig med en förfrågan om jag kunde baka 40-50 muffins till hennes födelsedagsfest som äger rum nästa lördag. Jag frågade om hon hade några önskemål på vilka sorts muffins jag ska baka men fick bara svaret "några roliga".

Eh, jag har ingen aning om vad jag ska baka! Dom får heller inte vara för söta då min mormor är diabetiker, & minst två till som ska komma dit också är det. Så idag ska jag bläddra igenom alla mina böcker och se om jag hittar "nånting roligt" (och inte alltför sött) ^^





Time has been replaced by a countdown; 22/192 days left to go.

- DUMMA TIDSSKILLNAD NU I OS-TIDER!

Kl 23.30-02.00 - ishockey Sverige-Kanada (damer)
Kl 01.30-04.00 - ishockey Sverige-Tyskland (herrar)


Kl 06.45 - min väckarklocka ringer
Kl 08.00 - ska vara på plats i skolan och ha spanskaprov
Kl 09.20ish-12.35 - håltimme
Kl 12.35-13.45 - engelska c
Kl 13.55-15.30 - biologi breddning

Ni ser hur det där inte går ihop va? Dumma Kanada & tidsskillnad!
"Varför åker du inte hem på håltimmen och sover?" undrar ni kanske nu. Jovisst, med bussar som går väldigt sällan blir det inte så lätt, och om jag åker hem åker jag nog inte tillbaka till skolan ;) Hehe. Jag vet hur det brukar bli. Hade det inte varit för spanskaprovet hade jag kunnat tagit en sovmorgon fram till engelskan, men det ser väl sådär ut då kanske.
Det enda jag kollar på i sportsammanhang är just ishockey, så typiskt att just det får så dåliga tider här i Sverige!

What to do?

- 404 NOT FOUND NGINX

Av någon konstig anledning så går det inte att kommentera min blogg? -.- Tack, blogg.se, för att man alltid kan lita på er! Er hemsida funkar alltid galant, vad glad jag blir!
& jag som blev en av finalisterna i Emmelist Dagens blogg-tävling. Kul att man inte kan kommentera när man väl klickar sig hit. Verkligen kul.

/sarkasm





Time has been replaced by a countdown; 25/195 days left to go.

- FETTISDAGEN

Fet-tisdagen.
Fettis-dagen.

Hehehe. Muy gott var det med en semla efter maten!
Har ni ätit någon semla idag? :) Jag äter den rakt upp och ner men det finns ju vissa som värmer mjölk i en djup skål och lägger semlan där i. Låter riktigt nasty om ni frågar mig. Hur god är en gojsig semla liksom? ._.







Time has been replaced by a countdown; 26/196 days left to go.

- SHEPHERD'S/COTTAGE PIE

Tänkte lägga upp receptet på den otroligt goda maten vi gjorde i fredags. Det blev Cottage Pie istället för Shepherd's Pie då vi använde oss utav köttfärs istället för lamm. Receptet är för 2-3 personer.

Här finns en omvandlingstabell för mått och vikt
& ett lexikon om det är nånting ni inte förstår


In a land where sheep were traditionally a primary food supply, it is not surprising that lamb is the foundation for many traditional farmhouse dishes. Below is the recipe for "Shepherd's Pie". You may substitute ground beef for lamb if you like - but then the dish is known as "Cottage Pie".

Ingredients:
1 pound minced lamb
1 1/2 pounds potatoes
Large onion, chopped
1/2 cup mushrooms, sliced
Bay leaf
2 carrots, diced
1/8 cup flour
1 tablespoon tomato puree
1/8 cup butter
4 tablespoons milk
1 cup lamb or beef stock
1/2 cup cheese

Method:
Fry the lamb with the chopped onion, bay leaf, sliced mushrooms and diced carrots for 8-10 minutes. Add the flour and stir for a minute. Slowly blend in the stock and tomato puree. Cook, stirring, until the mixture thickens and boils. Cover and simmer gently for 25 minutes. Remove the bay leaf and place in an ovenproof serving dish.

At the same time, cook the potatoes in boiling water for 20 minutes until tender. Drain well, mash with the butter and milk and mix well. Spread on top of the lamb mixture and sprinkle over with the grated cheese.

Bake for 15-20 minutes in a pre-heated oven at 400 degrees.

- FORTS. IRISH NIGHT

Får vi se om det funkar nu då :D

Vi dansade mest till Whiskey in the jar, även på denna bilden tror jag haha


Fylla på med mer Guinness


Och kvällens sista bild



Som utlovat så kommer också här några youtube-klipp!

Jag filmar när Bob dansar. Man hör mest bara när jag skrattar haha!


Här trodde jag att Bob skulle fota först, men icke...


Och här dansar vi till Whiskey in the jar. Man märker när vi börjar tröttna, va?




Eh ja, som jag nämnde tidigare var vi inte nyktra ;) Kul som bara den hade vi i alla fall!

- IRISH NIGHT

Hej! :)
Jag kom hem runt 5-tiden idag efter ett mycket lyckat dygn med Bob. Shit vad vi har skrattat och haft kul! Meningen var väl att vi mer eller mindre skulle planera större delen av resan genom att skriva en liknande lista som jag, R & E gjorde förra året, men det gick sådär med det. Har ett gäng bilder att visa, hoppas att det funkar bara!

Som utlovat tog jag med mig bland annat musik & Guinness-glas


Efter att ha varit och handlat började vi laga maten - Shepherd's Pie! Dock använde vi köttfärs istället för lamm (man tager vad man haver) så jag tror att det heter Cottage Pie istället. Ruskigt gott blev det och jag ska definitivt laga det fler gånger!


En av Bobs tre katter - Semlan


Bob i köket och katt nummer två - Skorpan


Lägger upp köttmojset i en form


På med potatismoset


Strö över ost och voilà, färdig för ugnen!


Dukat för två ;)


Bob hugger in på maten, älskar bilden! :D


Det ser verkligen inte aptitligt ut men ack så gott det var! Vi åt upp allting. Dock inte på en gång, men ändå. Vi var hungriga, okej?


SKÅL!


Guinness <3


Jag & Precious :)


Dansaaa & skuttaaa!


Jag dansade och skuttade jag med ska ni veta


Eh ja, som sagt. Jag bjuder på mig själv i alla fall!




Med tre bilder kvar att ladda upp strejkar det men men, fick upp såhär många i alla fall! Resterande tre kommer upp senare ikväll eller imorgon, då kommer det även att komma upp tre youtube-klipp från igår. Hehe. Vill varna redan nu att vi inte var helt nyktra då, okej? :D

Nu är det hockey som gäller, ciao!



- TORSDAG

Jag har verkligen försummat bloggen dom senaste veckorna, ber om ursäkt för det. Men ibland hamnar man i en svacka, denna gången en lite större. Ska försöka få uppdateringen back on track again :)

Imorgon efter mitt tyskaprov beger jag mig till Uppsala för att träffa Bob! Det blir irländsk afton som jag skrev om för några inlägg sedan och planering inför resan. Jag ska ha med mig kamera, irländsk musik, karta över Dublin och två Guinness-glas hehe ;) Kommer bli awesome! Shepherd's Pie står på menyn, spännande att se hur tillagningen går haha!




Time has been replaced by a countdown; 31/201 days left to go.

- SÖMNPROBLEM?

Åh satan vad trött jag är! ._. Huvudvärks- & illamående-trött. Jag måste göra nånting åt mina sov'vanor'! Har så jäkla svårt att somna vissa dagar bara... Somnade halv fem inatt/imorse...

Nåja, ikväll till imorgon kväll är det kryssning med klassen som gäller. Just nu är jag så opepp man kan bli på ett ungefär, men det är bara för att jag är så trött. Hoppas jag hinner med en liten powernap under eftermiddagen/kvällen!

Tror inte jag kommer hinna uppdatera nå mer idag men vi hörs imorgon kväll, ciao!





Time has been replaced by a countdown; 34/204 days left to go.

- OMEGLE

"www.omegle.com - talk to strangers!

Omegle is a brand-new service for meeting new friends. When you use Omegle, we pick another user at random and let you have a one-on-one chat with each other. Chats are completely anonymous, although there is nothing to stop you from revealing personal details if you would like."


Haha mycket underhållande om jag får säga det själv! :D

- SUCK!

Blir ni förvånade om jag säger att blogg.se krånglade igår kväll? Inte jag i alla fall, för det var precis vad som hände. Igår fick jag sova i Malins rum då hennes kompis Elin var här och sov över. Mamma antar automatiskt att dom får sova i min dubbelsäng då, vafan liksom?! Så det var bara för mig att snabbstäda rummet och bädda rent i sängen...

Jag hatar att ha udda örngott! Varför säljs det oftast inga lösa örngott när man köper ett påslakanset?

Nu blir jag påmind om anledningen till att jag lägger upp bilder så sällan - det funkar ju aldrig!
Snart byter jag bloggplattform, jag orkar inte med det här krånglet!


Ska hem till Alexandra om ett litet tag, tar med kameran men vi får väl se om jag ens kan ladda upp bilderna. Hörs senare ikväll eller imorgon...

/ bitter

- FIREFLIES

Owl City - Fireflies



Det kommer ett inlägg lite senare också! Med ett par bilder faktiskt (: Ciao så länge!




Time has been replaced by a countdown; 37/207 days left to go.

- TRÄNINGSVÄRK!

Har som sagt börjat träna med mamma nu då hon köpte ett månadskort* till mig i måndags. Gårdagens träning känns kan jag säga!

Måndagar: Step (60 min) - "Ett konditionspass där vi använder oss av brädor. Utmanande koreografi, rekomenderas att du har tränat step förut."

Tisdagar: Flexistyrka (45 min) - "Här skapar vi vibrationer med hjälp av en 150 cm lång stav. Vibrationerna som följer når längre och djupare i kroppen och stimulerar bl.a de djupa musklerna i bålen. Du ökar muskelstyrkan, uthålligheten, förbättrar hållningen, lindrar och motverkar samt förebygger axel och rygg smärtor. Vi arbetar även med hantlar och skivstång."

Torsdagar: Aerobic Bas (60 min) - "Fartfylld och rolig aerobic med enkel koreografi. Båda fötterna i golvet med hög puls. Passar även dig som är nybörjare."


Den jobbigaste är det vi tränar på tisdagar, trodde jag skulle smälla av igår! Har fortfarande träningsvärk. Kan ju även tillägga att det var med sit ups, armhävningar och utfall på träningspasset. Jobbigt! Det på måndagar är jobbigt på ett annat sätt, stog mest som ett frågetecken i måndags. Det stämmer att koreografin är utmanande, så som man skulle snurra runt och hålla på.

* mamma ville inte köpa ett halvårskort då hon inte riktigt tror på att jag verkligen ska träna med henne haha! Hon köper istället månadsvis om jag tränar med henne som planerat (:



Time has been replaced by a countdown; 39/209 days left to go.

- "MEN ATT VRESIG SALLAD VAR SURKÅL KUNDE DU I ALLA FALL!"

Från Krigge @ bilddagboken, bildtext till dagens bild:

Jag har haft EN ledig dag den senaste månaden, och ska jobba 15 dagar i sträck på PFM Resesarch nu. Medan jag sitter och väntar på att folk ska svara, brukar jag sitta och kladda.
Förra veckan knåpade jag ihop ett korsord till Rikard.

"Vad då, burkförvaring av ägg?" sa Rikard.
"Har du aldrig hört talas om äggburk?"
"Nää! Och masturbera på snedden?!
"Ja, snerunka!"
"Finns ju inget som heter snerunka!"
"Jo, i mitt korsord finns det!"
"Du är skum, älskling..."
"Men att vresig sallad var surkål kunde du i alla fall!"

Det var väldigt roligt att göra korsord. Även om vissa av orden var långsökta och påhittade.


Hahahaha! Jag sa att hon borde satsa på ett jobb inom korsordsbranschen istället ;D

- NÄSTA MÅNAD SMÄLLER DET!

Jag kan nu med glädje (och fjärilar i magen) säga att jag & Precious åker till Irland nästa månad

Vi pratar just nu om att ha en "Irländsk afton" när vi ses om två veckor. Det ska verkligen bli jättekul! Vi ska dricka Guinness/Kilkenny/Murphy's, lyssna på irländsk musik, laga någonting typiskt irländskt (med hjälp av den här sidan) - samt planera resan lite mer! Ska vi sova över hos varandra natten innan, & isåfall hos vem? Hur ska vi ta oss till och från Arlanda? Ska vi göra någonting speciellt när vi är i Dublin, besöka nåt speciellt ställe? Hur mycket pengar ska vi lägga undan för att göra ditt och datt? I think you get my point!

Det känns som att den här resan inte kan bli misslyckad på något vis!
Bästa vännen + Dublin + Paddy's Day = ett vinnande koncept ♥

Jag kan babbla på hur mycket som helst om Irland, som ni nog redan har märkt, men bara jag kommer att tänka på det så skiner hela jag upp och en miljon saker att säga dyker upp i huvudet. Lovar att skriva upp allting här som vi kommer fram till då vi ses!

Jag & Precious


The Dubliners - Whiskey in the jar






Time has been replaced by a countdown; 41/211 days left to go.

RSS 2.0