- GOTT NYTT ÅR!

Nytt år - nya tag? Hoppas det i alla fall!

Jag ska fira min nyårsafton hemma med familjen och ett par grannar, vi blir sammanlagt 12 stycken (: Vi ska äta och dricka gott och sen smälla fyrverkerier! Ni tycker säkert att det är jättetråkigt att vara hemma men jag tycker att det är helt okej. Med rätt sällskap blir det mesta lyckat! Det är dessutom så krångligt för mig, som nästan bor ute i skogen, att ta mig hem/hitta sovplats hos någon/skaffa skjuts hem osv om jag ska dra ut. Man måste planera allting in i minsta detalj.

Hur ska ni fira eran nyårsafton? Har ni några nyårslöften?

Jag är jättedålig på att hålla nyårslöften men jag har ändå lovat mig själv ett par saker som bara jag vet om. Vill inte skriva ut dom här. Får se om ni märker nån skillnad (:

År 2010 kommer bli väldigt annorlunda för mig. Jag kommer åka på en resa tillsammans med min bästa kompis. Jag kommer ta studenten. Och framför allt - jag ska åka till Irland under en längre period (tjat!). Det känns som att 2010 kommer bli ett väldigt bra år, med massa nya erfarenheter, upplevelser och minnen. Jag hoppas verkligen att det här kommer bli mitt år.

Gott nytt år, vi hörs igen nästa år!



- NJA, DET GICK VÄL INTE SÅ BRA DET HÄR?

Okej, så bloggpausen kanske inte är så aktuell trots allt. Så fort jag "inte skulle" blogga så blev man ju såklart sugen. Kändes så konstigt att bara lägga det åt sidan efter att ha hållit på, nästan konstant, sen våren 2008.

Jag är fortfarande inte helt mig själv igen, men det känns som att det går åt rätt håll åtminstone. Ska försöka bespara er mina små rants men det är så otroligt skönt att skriva av sig här ibland. Det är ju trots allt min blogg...

Anywho, jag hade en jätteskum dröm inatt! Drömde att det äntligen var dags för mig att åka iväg som au pair, men för att ta mig till Irland så var jag tvungen att åka båt. Eh. Jag kom fram i alla fall och då stod min familj och väntade på mig, alltså min riktiga familj. Dom skulle hjälpa mig att hitta i Dublin. Efter många om och men kom vi fram till familjens bostad och jag var så nervös så att jag hade ont i magen! Ville bara springa där ifrån. Vi blir inbjudna i alla fall och vad märker jag då tror ni? Det var en svensk familj, haha! Jag fick ett vredesutbrott och bah "vad fan ska jag lära mig av det här?", och så gick jag tillbaka till hamnen där jag mötte Sofia, hennes lillasyster och hennes familj som hon au pair:ar hos. Vi skulle gå på nån båt men då hamnar vi på nåt jävla camp med en massa småflickor som skulle vara här på språkresa, och vi mobbade dom för att dom bara skulle vara här i nån månad medans vi skulle vara här i ett år. Sen vaknade jag.

Men det fick mig att tänka. Tänk om det inte fungerar hos familjen jag ska bo hos? Tänk om vi inte kommer överens? Tänk om jag gör nåt fel så att barnet/barnen mår dåligt av det? Tänk om, tänk om, tänk om... Samtidigt som jag väldigt gärna vill åka iväg så är det otroligt skrämmande. Vet att jag kommer vara som en jävla mussla när jag kommer dit till en början. Vara blyg och tyst och ha ett skal runt om mig. Får hoppas att det släpper relativt snabbt.

Svammel svammel. Nu ska jag försöka vara lite produktiv, typ diska, tvätta och städa lite här hemma. Tråkigt as hell men sånt måste också göras. Hörs nån gång! (:

- PAUS

Funderar på att ta en liten paus i bloggandet. Inte behöva känna nån "press" av att jag måste uppdatera. Tillfredställa andra.

Vill bara att skolan ska ta slut, så att jag kan börja leva. Slippa att ständigt behövas påminnas om det.
Jag vill åka till Irland nu med Bob. Komma bort härifrån.
Jag vill ta studenten nu.
Jag vill åka till Mallorca nu - komma bort härifrån.
Jag vill börja mitt år som au pair nu, återigen - komma bort härifrån...

Som ni märkt på dom senaste inläggen så är jag inte på topp just nu. Det går upp och ner hela tiden. Bättre för er om jag skiter i att skriva ett tag tills det blir lite bättre. Kommer såklart uppdatera om jag verkligen vill, det återstår att se helt enkelt.


So long.

- "SLÄKTSKAP"

Varning! Rant-inlägg. Sluta läs nu om du vill slippa läsa om mina bekymmer.

Somnade på fel sida, vaknade på fel sida. På grund utav ett sms från min 'pappa'. Vet inte ens om jag vill kalla honom det längre. Som jag skrev förut så fick jag pengar av honom (och farmor & farfar) i julklapp, och varje jul förväntas jag och Nicklas ringa och säga hur tacksamma vi är, något jag inte alls hade lust med i år. Så jag sköt upp det. Fick då ett sms igår kväll där det står nåt i stil med "Duger det inte att ringa eller sms:a ett tack för julklappen? Bara undrar. MVH farsan."

Vad förväntar han sig egentligen? Vi två har ingen relation. Vi hörs inte mer än två gånger per år - när jag fyller år och när det är jul. Det är ju svårt för mig att veta om han ens vill ha nånting med mig att göra över huvud taget. Han ringer inte. Han sms:ar inte. Han gör ingenting. Han verkar ju inte vilja träffa mig heller. Kommer ärligt talat inte ihåg sist jag träffade honom.

Jag ignorerade det och svarade ändå snällt och bra tillbaka att det hade slipped my mind att ringa/sms:a, och tackade för pengarna. Imorse hade jag fått ett svar - "ok".

Vad fan blir han så irriterad för? Föväntar han att jag ska bli jätteglad och säga tack så hemskt mycket och att jag älskar honom villkorslöst? Helt ärligt hade det inte spelat nån roll om jag hade fått pengarna eller inte, nu känner jag att jag inte ens vill ha nånting med dom att göra. Jag vill inte förknippa pengarna, och det jag spenderar det på, med "pappa"...

Jävla ångest.

- SEG LÖRDAG

En vecka hos mormor, är en lång vecka hos mormor! Känns seriöst som att jag har varit här i 4-5 veckor. Just nu vill jag bara åka hemhemhem och det känns så otroligt skönt att vi ska åka hem imorgon. Jag längtar efter min säng. Min stora säng. Min mjuka säng. Här delar jag säng med tre stycken till och det är ju inte den skönaste sängen direkt...

Idag var vi in till Uppsala en sväng för att kolla in mellandagsrean, men jisses så mycket folk det var! Det var inte ens roligt att gå i affärer och så fort man såg kön till kassan vände man på klacken igen. Jag hittade ingenting med andra ord. Var till både Expert, Rocks och Elgiganten i hopp om att kunna köpa The Beatles Rock Band, men spelet kostade 600-700kr i butik. Ringde till mamma som kollade på prisjakt var man kunde hitta det billigaste spelet - och då kostade det 290kr (0kr i frakt). På Elgiganten Online. Hur kan det skilja så mycket i pris egentligen? Det är ju samma affär...

Nej usch vad jag inte känner för att blogga just nu. Vill bara gå och lägga mig och sova så att jag får komma hem nån gång! Missförstå mig inte - jag gillar att vara hos mormor & Lasse, men det blir lite för mycket ibland. Ett dygn känns som tre dygn här när man inte gör nåt speciellt, och även fast vi var in till Uppsala idag känns det ändå som två dygn har passerat.

Hörs imorgon igen då jag förhoppningsvis är på lite bättre humör, chao!

- JULDAGEN

God dag allihopa! (:
Hur står det till idag? Själv så är jag så mätt så att jag kan spricka när som helst känns det som. Känns som att det enda man gör när man är hos mormor & Lasse är att äta, och det blir ju extra mycket nu runt jul. Först frukost, lunch & middag, och sen fikat som är mellan alla måltider. Helt sjukt.

Nåja, idag har jag inte gjort nånting. Inte ens klätt på mig, springer fortfarande runt i min pyjamas. Bara legat i sängen och läst Breaking Dawn, men jag har slutat nu när jag kommit till den tråkiga delen av boken - Jacobs del. Inte kan jag skippa att läsa den heller, jobbigt läge va? ;)

Tänkte preciiis sprinta iväg till tv:n för att den var ledig och pasa på att spela lite, men nu är den upptagen igen. Suck. Får fråga mamma om vi kan spela Kille-spelet istället - det är så sjukt kul! Svårt att förklara hur det går till och hur man ska göra, för jag vet inte riktigt alla regler ännu. Vet inte ens i vilken ordning korten kommer, mamma har skrivit en lapp med ordningen till mig haha. Men kul är det!

Nej, nu ska jag försöka hitta på nånting i alla fall. Dör av uttråkan snart tror jag...
Fortsatt trevlig jul!





Time has been replaced by a countdown; 79/249 days left to go.

- GOD JUL!

Tänkte bara passa på att önska er en god jul innan jag glömmer bort det! (: Hur har eran julafton varit? Vad har ni fått i julklapp? Här har vi samma rutin/tradition som alltid;

Morgon - alla har gått upp, vi sitter samlade och äter risgrynsgröt som vi gjort själva kvällen innan och mackor med julskinka på.

Förmiddag - lite slappetid, kanske slår in de sista julklapparna om man inte har gjort det ännu, åker till affären och handlar de sista småsakerna som man glömt osv.

Mitt på dagen - all julmat lagas och runt 13-14tiden äter vi julbord.

Klockan 15 - Kalle Anka!

Efter Kalle Anka - julklapparna delas ut av barnen, sen går det runt i en cirkel då alla öppnar ett varsitt paket i taget och man säger från vem/vilka det var och vad man fick.

Kvällen - möjligtvis äter man lite rester från julbordet om man orkar, och sen "lekar/pillar" man med sina julklappar.

Nu har jag redan glömt allt allt jag fick i julklapp men jag kan skriva det jag kommer ihåg:

Mormor & Lasse: presentkort på Guldfynd (500kr), halsband+örhängen+ring, raggsockor, Kuddboken, handdukar som min gammelmormor har vävt själv, grytlapp, spa-salt, pyjamas, garn, pussel
Mamma: muffinsbok, ett litet spa-kit, 300kr till nån ansiktsbehandling eller massage eller dylikt, strumpor
Benny: en väckarklocka (sån där som börjar lysa när det blir ljust ute), presentkort på SF (300kr)
Villy: Breaking Dawn, en drink- och tilltuggsbok, två jättefina Irish Coffee-glas
Nicklas: en plånbok
Malin: en klocka, armband+örhängen, chokladklubba
Viktor: en jättemysig filt med zebra-mönster
Pappa: 1500kr
Farmor & farfar: 500kr

Det var väl på ett ungefär allt, lite småsaker som jag inte kommer ihåg. Över lag så är jag helnöjd men jag hoppades på att få en annan sak av mamma, men man kan ju inte få allt ^^ Pengarna jag fick kommer först och främst till att betala vandrarhemmet och sen till fickpengar. Vill ha så mycket fickpengar med mig som möjligt, tycker det är så sjukt trist när man måste snåla som bara den när man är utomlands och måste få varendaste litet öre att räcka. Roligare att kunna köpa och äta "var man vill", utan att gå till överdrift.

Nu ska jag gå och vara social igen, hörs nog imorgon igen. God jul återigen!

- I BRIST PÅ ANNAT: EN LISTA

2009 börjar gå mot sitt slut, här är en sammanfattning av ditt 2009!


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, jag var på Irland bland annat!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga nyårslöften, brukar inte gå så bra att hålla dom hehe.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej, men min moster blev det.

4. Dog någon som stod dig nära?
Bennys pappa dog i höstas ._.

5. Vilka länder besökte du?
Irlaaaaand! Och typ Finland haha.

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?

Inte vad jag kan komma på just nu.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Veckan på Irland i februari och damn it, det var nåt mer.

8. Vad var din största framgång 2009?
Ingen aning faktiskt. Kan inte komma på nånting speciellt.

9. Största misstaget?
Tänker jag inte skriva ut här.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Har varit förkyld men inget mer än så.

11. Bästa köpet?
Min mobil tror jag. Eller nja, resan till Irland (med Bob) toppar nog!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Lite allt möjligt.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Det känns som att jag svarar "Irland" på det mesta, men det stämmer bäst in här med.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
En hel drös men marioteten är nog låtar med Jethro Tull, som är ett utav dom bästa köpen jag gjort förresten. Det och Rock Band 2.  Synd att skivan är borta nu bara (JT) :/

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Ansträngt mig mer i skolan kanske, men det är så ansträngande hoho ;) Nej men, varit mer social kanske.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Dragit mig tillbaka så mycket från allt och alla.

18. Hur tillbringar du julen?
Med familjen hos mormor & Lasse som varje år (:

19. Blev du kär i år?
Ja.

20. Favoritprogram på TV?

Förut var det House. Haha R, kommer du ihåg hur mycket vi skolkade bara för att ta en tidigare buss för att hinna hem och se på House klockan tre? Helt galet.

21. Bästa boken du läste i år?
Twilight-böckerna, Harry Potter och dödsrelikerna, Minneslunden, bland annat.

22. Största musikaliska upptäckten?
Jethro Tull!

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Ja, pengar ^^

25. Något du önskade dig men inte fick?
Så är det väl nästan alltid?

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Mormor & Lasse kom över och så käkade vi god mat och fikade. Hade en liten fest ett par dar senare.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Finns det säkert.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Jadu, "förbättrad" kanske haha.

29. Vad fick dig att må bra?
Familj och vänner (: Och kissekatterna såklart!

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ellen Page efter att jag sett Juno. Hur söt är hon inte?!

31. Vem saknade du ?
Jennifer, Bob, Linda med flera. Vänner som jag inte umgicks med på ett tag.

32. De bästa nya människorna du träffade?
Träffade inte så många nya människor, har dragit mig tillbaka rätt mycket i år.




Som sagt, många svar som har med Irland att göra, men hur kan det inte bli så när det blivit en rätt så stor del av mitt liv just nu? (:

- ALLTID SKA DET KRÅNGLA

Jävla cdon.com Kommer ni ihåg att jag skrev i ett inlägg att vi skulle få en gitarr till rock band hitskickad, och att det var leverans innan jul? Jag har ännu inte skymtat en gitarr här. Posten har redan kommit. Vi har varit till Posten och frågat om paketet har kommit dit, men nej.

Inte har dom nåt jäkla nummer man kan ringa heller, nej, man får mejla dom. Gör väl allt för att man inte ska ringa och skrika på dom. Sitter just nu och väntar på svar från ett mejl jag skickade istället, det som skulle gå så jävla fort. Det har nu gått en halvtimme, grattis!

Om det specifikt står leverans innan jul, så ska det komma innan jul också. Annars är leveranstiden ändå 1-3 arbetsdagar.

// SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUCK!

- BILDER FRÅN DAGEN

Tjolahopp! Nu kommer det lite bilder (: Bilderna var för stora att ladda upp först så jag fick sitta och förminska alla i paint. Kommer nog få göra samma sak med alla bilder jag ska ladda upp men det gör inget.

Imorgon ska jag, mamma och Malin åka in till Uppsala och hälsa på Helena och Julia! Vi blir väl där i en timme eller två och sen lämnar mamma av mig inne i stan och så ska jag möta upp Bob. Jag ska stressa runt med henne i en massa affärer och agera mentalt stöd, vi alla vet väl hur frustrerande det kan vara att köpa julklappar ibland ;) Kommer därför inte kunna uppdatera förrän senare på dagen och då kommer det förhoppningsvis lite bilder och sånt också.

Nu ska jag sooova snart! Vi ska åka redan vid 9 imorn så jag lär väl få gå upp strax innan åtta om man ska hinna duscha och käka frukost först. Hörs imorgon eftermiddag/kväll, heido!

Nicklas, Malin & Lasse


Granen är precis nerhuggen


Sågar bort överflödiga grenar längst ner


Lasse & Malin tittar på


Det finns mycket snö här också men bara hälften av det som finns hemma i Stockholm!


Släpar hem granen


Eller så kan vi alltid vara lite originella och ta in mormors rosa gran istället hehe ;)





Mormor hade satt ihop två pepparkakshus som jag och Malin fick utsmycka


Sett från andra hållet

- GRAN

Idag var jag, Nicklas, Malin & Lasse ute och högg ner en gran! Och ja, vi hade faktiskt tillstånd (mormor & Lasse ringde markägaren och frågade) så vi stal den faktiskt inte ;) Den står just nu nere i källaren och ska tina upp ett par dar, återkommer med bilder när vi tagit upp den och pyntat den (:

Återigen krånglar blogg.se med bilduppladdningen så ni får bilder lite senare idag! Vi ska iväg till affärn nu och handla all julmat ^^

Ciao!

- FRAMME

Sitter just nu vid mormors & Lasses sega dator! Resan hit var minst sagt lång. Vi åkte 11.30 - vi kom hit 14.30. En resa som vanligtvis brukar ta 1½ timme tog nu 3 timmar istället! Det snöade otroligt mycket så vi fick stanna flera gånger för att ta bort is från rutan för att mamma inte kunde se nånting. Vägarna var inte plogade så bra heller och det var ganska halt så vi fick snigla oss fram större delen av vägen. Men vi kom fram till slut (:

Nicklas tog med sig sitt xbox360, alla hans spel och gitarren som hör till rock band - vad tror ni händer? Gitarren går sönder! Vi hade ju så otroligt mycket packning med oss så det kanske var "väntat" att den skulle komma i kläm eller nånting, men ändå jävligt trist. Mami och mormor är dock otroligt snälla så dom beställde hit en ny till mig och Nicklas! :* Leverans innan jul blir det också, tack cdon.com. Den kommer imorgon, på tisdag eller på onsdag. Måste ju kunna underhålla oss med nånting här hehe. Hoppas även på att vi får The Beatles Rock Band som vi har önskat oss tillsammans, då kommer jag säkert spela i timmar.

Vad har ni önskat er i julklapp? (:
På min önskelista står bland annat spelet, pengar till vandrarhemmet/fickpengar (till Irland), en stor tekopp, presentkort på kläder, Breaking Dawn, en cheesecake-form, hörlurar, te från Kusmi Tea och lite annat smått och gott.

På tal om Kusmi Tea så såg jag i lördags att det finns att köpa i en butik i Huddinge C! Då slipper jag beställa hem. Alla smaker fanns ju dock inte men utbudet var ändå rätt så stort. En liten burk med te kostar 130 kr, helt sjukt! Men å andra sidan så är det nog det godaste tet jag har druckit så det är värt det (:

Nu måste jag hjälpa till att bära upp alla sängar, madrasser och sängkläder, hörs imorgon!




Time has been replaced by a countdown; 84/254 days left to go.

- ATT BLOGGA, ELLER ATT INTE BLOGGA

... det är frågan! Jag vill inte blogga. Jag vill blogga. Jag vill inte alls blogga. Jag vill jättegärna blogga.
Haha, det går upp och ner men jag tänkte publicera ett inlägg ändå (:

Inte alls mycket har hänt sen sist. Igår var jag hemma hela dagen och gjorde i princip ingenting. Gjorde ett försök till att städa rummet och börja tvätta, men det gick ju som det gick ;) Inte alls med andra ord. Idag blev jag väckt redan klockan 9 för att mamma ville att vi skulle åka in till centrum, men vi kom inte iväg förrän vid halv elva till slut i alla fall. Malin och Villy följde också med, och jag fick gå med Malin i affärer medan mamma och Villy strosade iväg, antagligen för att köpa julklappar till mig och Malin eftersom vi inte fick följa med hehe.

(Benny kollar på Dansbandskampen här bakom mig. De sjunger Boten Anna på dansbandsvis. Nej, det är inte lika hemskt som det låter. Det är värre!)

Hur som helst, jag köpte lite saker till mig själv (: En "partyklänning" och en tunika, samt en plånbok. Som Nicklas ska ge mig i julklapp. Jag fick slå in den själv. Har även kollat på hockey på eftermiddagen, Sverige-Tjeckien. Sverige vann med 4-3 efter förlängning (: Imorgon spelar vi mot Finland! Och det var det jag skulle komma till: imorgon åker alla förutom Benny till mormor & Lasse, vilket betyder --> betydligt sämre uppdatering.  Ska försöka att uppdatera men det kommer bli stressigt nu dagarna innan jul. Vi ska köpa all mat, julpynta, hugga gran + klä den, åka in till Uppsala och hälsa på Helena och lilla Julia, laga all julmat, ja ni förstår. Fullt upp med andra ord! Lär bli mycket bilder i alla fall ^^

Nu orkar jag inte lyssna på Dansbandskampen längre så jag ska bege mig ner. Vi hörs nån dag! (:

Titta vad jag och Villy gjorde häromdan! Fiiin va? ;)

- GROOVESHARK

Vill du lyssna på musik gratis? Bli medlem på www.grooveshark.com! Till skillnad mot Spotify är det inga reklamavbrott när man lyssnar och du behöver inte ladda ner något program. Det tar bara någon minut att bli medlem (:

När du söker på en artist så får man även tips på liknande artister/låtar! Man kan spara sina favoritlåtar i sitt bibliotek och göra spellistor, precis som på Spotify.





Har lyssnat på Erik Grönwalls (vinnaren av Idol 2009) låt Higher större delen av morgonen. Första gången som jag faktiskt tycker att vinnarlåten är bra till skillnad mot tidigare år. Tummen upp! (y)

- HEMTENTAMEN, SUCK!

Harry säger:
- vi fick hemtentamen på biologin
- att göra under lovet
Anna säger:
- fan 
- vad handlar den om? 
Harry säger:
- del 1: man ska svara på x antal uppgifter, g, vg och två valfria mvg
- del 2: man ska skriva en saga om immunförsvaret


Fan också. Anywho R, jag mailade nyss T om att han skulle skicka uppgiften så jag hoppas verkligen att han kollar mailen och svarar. Jag vidarebefordrar mailet så fort jag får svar!


- ♪ LET IT SNOW, LET IT SNOW, LET IT SNOW ♪

Snökaos = inställd(a) buss(ar) = hemma från skolan.

Nu har jullovet börjat! (:

- BLOGGEN ÄR (NÄSTAN) FÄRDIG!

Hej!
Åter igen idag så lekte jag och R lite med min design, och guess what? Vi är nästan helt färdiga! Det är lite småsaker som ska ändras, så som bilden runt om headern till en mindre "pixlig" bild, en bild på mig till vänster istället för nån random från google, en annan beskrivning om mig, en välkomsttext ska skrivas, kontakt, bilden i rutan där man skriver sitt namn när man kommenterar ska vara den samme som den jag har i rubriken, och lite såna små saker. Jag är verkligen jättenöjd med hur designen ser ut nu! (:

Hade tänkt lägga in en bild på hur headern ser ut men blogg.se ska som vanligt krångla när det gäller uppladdning av bilder. Suck. Gå in här för att komma till bloggen istället.
Och snälla, söta ni: säg vad ni tycker! Är det bra som det ser ut nu? Är texten svår att läsa? Är det nånting som behöver läggas till eller tas bort? Tycker ni jag ska ha en musikspelare och/eller en klocka där med? Konstruktiv kritik people! (Inläggen som är där nu är bara testinlägg, såsom bilden och beskrivningen om mig.)

Ja, jag är väl medveten om att det är flera månader kvar innan jag ska åka dit, men jag är så himla exalterad! Det känns lite mer "på riktigt" att jag faktiskt ska åka nu när bloggen i princip är färdig. Fast jag har fortfarande inte förstått helt att jag ska iväg haha. Hur som haver så kommer det bli helt awesome!

Nu ska jag sysselsätta mig med nånting som håller mig vaken, är så sjukt trött just nu. Sen blir det till att lägga sig tidigt. Säger god natt redan nu om vi inte hörs tidigare: Guten Nacht!






Time has been replaced by a countdown; 88/258 days left to go.

- PEPPARKAKSDEG

Mamma fick det här receptet av någon från hennes jobb, "Tant Harriets Pepparkakor" är det fräsiga namnet. Gudomligt god deg!

ca 250 st

300 g mjukt smör
5 dl socker
1 dl sirap
2 dl vatten
1 msk ingefära (mald)
1 msk kanel (mald)
1 msk nejlikor (mald)
2 tsk finstött kardemumma
1 msk bikarbonat
1,6 L (=950 g) mjöl


Rör smör, socker och sirap till det blir poröst. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl, arbeta smidigt på bakbord och låt svälla i kylskåpet under natten.
Degen ska vara kladdig! Tillsätt inte mer mjöl, då blir degen torr och hård. Den blir mindre kladdig under tiden den sväller, men om det fortfarande är kladdigt när du ska kavla ut den går det bra att tillsätta mjöl. Grädda pepparkakorna i 4-5 min i 200-225º C.

Sen kan du variera form och utseende i all oändlighet, låt fantasin flöda!






- JAG KOM. JAG SÅG. JAG RAMLADE.

Jag trotsade snön och gick till bussen. Jag ramlade. Det gjorde ont ): Men bussen kom, för ovanlighetens skull. Kommer det en halv centimeter snö brukar det vara "halt" och "bussen kan inte åka", så jag blev riktigt förvånad att bussen kom trots 10cm snö som kom under natten.

Sitter just nu i skolan och har Skoltidning. Försöker klura ut vad min nästa artikel ska handla om. Det är "Rodret nr 6" som är det kommande numret och man ska försöka få artikeln att handla om just det - sex. Det är inget tvång men man ska försöka få med nånting som har med det att göra.
Jag funderar på att göra recept till en romantisk middag för två - förrätt, varmrätt och efterrätt. "Mat som förbättrar sexlivet inkluderar ostron, magert kött, fisk och skaldjur, fullkorn och vetegroddar." Gäller att försöka få med något av det i recepten! Samt göra en anknytning till skolan/eleverna i artikeln, som brukar vara det svåraste men det ska nog gå bra (:

Måste återgå till arbetet nu, hörs senare!





Time has been replaced by a countdown; 89/259 days left to go.

- SNEAK PEAK

Jag och R har mååånga håltimmar varje vecka. Om det verkligen behövs och motivationen finns, så pluggar vi. Men de flesta gånger brukar vi leka lite med min bloggdesign som jag ska ha till min blogg när jag 'flyttar' till Irland, och det är det vi har gjort de senaste håltimmarna.
Vi är långt ifrån färdiga och det återstår många timmar för ändringar, men jag tänkte att ni kunde få se hur "långt" vi har kommit hittills.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL BLOGGEN!

Jag är helt kär i headern (som just nu sitter helt fel i bloggen, men ha tålamod). Jag ser verkligen fram emot att börja blogga på den bloggen istället! Den är ännu inte aktiv men jag kommer länka här när det börjar ramla in inlägg. Där kommer mina förberdelseinlägg hamna, när jag hittat en familj, när det är spikat när jag ska åka, vad jag ska ha med mig - allting som rör min vistelse där med andra ord, innan den blir helt aktiv när jag väl kommer dit i augusti/september nästa år.

Lämna gärna en kommentar, här eller där, om vad ni tycker om den hittills!

Och bara för att förtydliga: det är River som fixar hela designen, jag sitter bara bredvid som mentalt stöd och smakråd ;)

- ICH HABE INTERNET IGEN!

Yay! Nu ska uppdateringen förhoppningsvis flyta på igen, i alla fall tills på söndag (då jag åker till mormor & Lasse och stannar i en vecka). Men de har både dator och internet så det lär bli lite små, sporadiska uppdateringar runt jul.

Vad har hänt i helgen då? Jo, vi har bakat lussebullar med mandelmassa, lussekatter, pepparkakor, gjort ett eget pepparkakshus och haft ett litet julbord här hemma.*
Under tiden får ni nöja er med ett par mobilbilder på pepparkakshuset bara, jag hittar inte sladden till kameran.

Precis ihopsatt, innan utsmyckningen


Färdigt! Det var ett jäkla pillergöra med alla silverkulor haha, men fint blev det! (:



Det var inte riktigt meningen att det skulle bli så rosa, men jag gillart. Inte så svårt att sätta ihop heller, allting passade ihop mer eller mindre perfekt (:
När jag kan sitta lite längre vid datorn kommer det ett par bilder till och receptet på pepparkaksdegen, som för övrigt var gudomligt god. Jag åt mer än vad jag bakade tror jag hehe.

*Vi i familjen + Malins kompis + Bennys två bröder (+ en maaassa mat.)
- Vilken är eran favoriträtt på julbordet?
Jag klarar mig inte utan sylta, rödbetssallad och vanlig potatis. Skulle bara kunna äta det tror jag, det är så otroligt gott! Jag är som ett barn när det gäller julmaten. Jag äter varken sill, gravad lax eller Jansson's frestelse, blä för ansjovis. Tur att det finns mycket att välja bland i alla fall (:

Osammanhängande var ordet. Nåja, nu ska jag läsa lite bloggar, läsa tyskan och sen väntar sängen. Återstår att se om jag kommer till skolan imorgon, men meteorologerna har haft fel förut.

Chao!




Time has been replaced by a countdown; 90/260 days left to go.

- UPDATE

Fortfarande inget interneeeet. "Upp till tre arbetsdagar" skulle det ta. Det är fredag, vi blev av med internet i måndags = FEM dagar. Grattis Telia!

Nu ska jag hem och göra pepparkaksdeg, städa rummet, vara social med mamma och hennes väninnor när dom har "bh-party" och sen är det Idol-final! Heja Erik! Lovar att ta riktigt många bilder från baket imorgon och hoppas på att jag kan lägga upp dom här sen. Ni får ha en jättetrevlig fredagskväll allihopa! (:

Heido.

- INGET INTERNET

Hej!
Först hade vi ingen hemtelefon på en vecka. När telefonen blev fixad la internet av istället, och det har fortfarande inte kommit igång. Ingen aning om när den gör det heller.

Nåja, i helgen var jag med Alexandra där det bjöds på myyycket skratt, Google, Markoolio (HAHA! Benet. Jag dör.) och massa prat. I söndags åkte vi till morfar i Uppsala för att han fyllde år i måndags (: Jag har även köpt alla julklappar snart också! Det är bara B som jag inte vet vad jag ska köpa. Man borde kunna köpa "Jag vet inte" i en affär. Hm.

På lördag ska vi julbaka! Det blir pepparkakor, pepparkakshus och lussebullar. På fredag ska vi göra vår egna pepparkaksdeg, tänkte lägga upp receptet här men vi får se hur det blir med det eftersom internet krånglar som det gör. Tycker det blir mycket godare när man gör degen själv och den är mycket enklare att arbeta med, plus att den är busenkel att göra. Degen ska stå i kylskåp över natten så det är därför vi ska göra den på fredag. Fick även en förfrågan om att lägga upp recept på nåt "ovanligt" julgodis, så att det blir nåt annat än knäck, rocky road eller mintkyssar. I'll do my best (:

Sitter just nu i skolan och väntar på att min lektion ska börja. Känns som att den här dagen är onödigt seg och långt efter att ha varit ledigt mellan fredag och tisdag hehe. Bara 6 skoldagar kvar till jullov efter idag, sweet!

Jag lovar att uppdatera som vanligt igen när internet kommer tillbaka, det är inte med flit som jag varit så frånvarande.




Time has been replaced by a countdown; 95/265 days left to go.

- KÄNNER NI HUR DET SVÄNGER?

Kim Larsen - Køb bananer (club remix)






Fyfan vad jag och Villy skrattade när vi hörde den här första gången, haha!
Ja, den är helt seriös. Danskar, jag säger då det...





Time has been replaced by a countdown; 99/279 days left to go.

- GEWGLE

"If Google doesn't have the answer, it's not worth asking."

Amen.




(Giant pastilles, more taste, by Läkerol.)

- 100 DAYS LEFT TO GO

Jag kan inte fatta det. Redan hundra dagar kvar bara? Imorgon är det redan nere på tvåsiffrigt och då kommer det förhoppningsvis gå så jäkla fort! Kommer vara på Irland på nolltid, gå på massa studentskivor, ta studenten, åka till Mallorca - och vips så är jag på Irland ännu en gång, men denna gången under en längre period. Can't wait!

Det känns fortfarande lite overkligt att jag och Bob ska till Irland men jag vet att vi kommer ha det så himla kul där (: ♥ Sex dagar i ett hav av grönt, Guinness och irländare hoho.

Haha, partyparty!
Bob & jag, bilden är tagen i januari 2008








Time has been replaced by a countdown; 100/270 days left to go.

- SYRLIGA CITRONMUFFINS

"Citron ger de här muffinsen en fräsch smak som passar perfekt med en fruktig topping."

Mums, de här muffinsen är så otroligt goda (: De har en väldigt fräsch och syrlig citronsmak, samt att de blir väldigt saftiga!


Räcker till 12 normalstora muffins, eller gör en halv sats för 18 till 24 minimuffins.

☻ 125 g rumstempererat smör
☻ 125 g strösocker
☻ 2 ägg
☻ Fint rivet citronskal och saften från 1 citron
☻ 125 g extra fint mjöl (mjöl + ~2 tsk bakpulver)

1. Värm ugnen till 190º C.

2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, citronskal, citronsaft och mjöl och rör till en slät smet. Fördela smeten i pappersformarna och baka i mitten av ugnen tills muffinsen har rest sig och känns fasta i mitten. De normalstora muffinsen tar ungefär 12 till 15 minuter att grädda och minimuffinsen tar 10 till 12 minuter.

3. Ta ut muffinsen ur ugnen, lägg över på ett galler och låt svalna.





Enjoy! (:




Time has been replaced by a countdown; 101/271 days left to go.

- GRATTIS! (:

Idag fyller min morbror Villy år! Rättare sagt 38 år så ett stort grattis till honom! (:
Glömsk som jag är kom jag inte på förrän i måndags att han fyllde år, så där stod jag utan att ha ägnat en ynkaste liten tanke på vad jag ska ge honom i present. I och med hockeyn som gick på tv:n i måndags var vi inne på HV71's hemsida (som vanligt hehe), och HV-nördar som vi är så klickade vi hem julgranskulor med HV's logga på haha! Då kom jag även på den briljanta idén att köpa någonting annat åt honom i souvenirshoppen så nu väntar jag på att julgranskulorna, en HV-tröja (en varsin) och en töntig liten HV-mössa (en varsin) ska komma hem hoho.
Han fick även ett 4-pack Guinness och så bakade jag jättegoda citronmuffins till honom och dom gäster som kom hit (: Riktigt syrliga och goda blev dom, kan lägga upp receptet nån dag!

Imorgon är det en rätt lugn dag i skolan och sen har jag fått reda på att jag är ledig från fredag till tisdag, sköni! På lördag är det i alla fall planerat att jag och Alexandra ska ses och kanske köpa julklappar ^^

Nu pratar jag med Bob i telefon, hörs!






Time has been replaced by a countdown; 102/272 days left to go.

- WHAT TO DO?

Förbjuden frukt... Varför lockar det så otroligt mycket mer än "vanlig frukt"? Mums.

- BILDER FRÅN BRÖLLOPET

Som utlovat så kommer det lite bilder från bröllopet (:


Från ceremonin i kyrkan


Brudtärnorna Ellie, Camilla och brudparets dotter Tindra, Brudparet Jimmie & Lena, Thomas som håller i deras lilla son Lukas


Brudparet


Love is in the air :*


Den lilla och lyckliga familjen




Nån, Camilla, mamma, Phia, Lena, Marie, Annelie och Jojo


Bröllopsvals


Jojo och jag




Det finns fler bilder att ladda upp men dom är lite suddiga och oskarpa. Jag var inte den enda som fotade med min kamera nämligen :P

- FÖRSTA DECEMBER

Var är snööööön? Tycker det är hög tid för den att komma nu!

Idag är jag hemma från skolan, mådde inte alls bra när jag vaknade imorse. Hade en inte så trevlig huvudvärk och var allmänt hängig. Huvudvärken är borta men jag känner mig inte riktigt bra än. Trots det är jag ändå på rätt bra humör! (: Om några dagar är det mindre än 100 dagar tills jag åker till Irland, nästa helg är det julbak, om 17 dagar går jag på jullov, och sen är det inte långt kvar till julafton! Jag har fortfarande inte köpt en enda julklapp men det löser sig alltid.

Första december betyder också att Julkalendern börjar! Trots att jag är 18½ år så försöker jag alltid ge dom nya julkalendrarna ett försök, men seriously (med risk för att låta jättegammal): "det var bättre förr!". Det kommer inte julkalendrar i klass med Pelle Svanslös, Mysteriet på Greveholm, Teskedsgumman, Trolltider och alla de gamla klassikerna. Årets julkalender heter Superhjältejul, men jag har ingen aning om vad den handlar om än. Får kolla på första avsnittet ikväll hoho.

Brukar ni kolla på julkalendern? Och vilken julkalender är er all time favorite?





Time has been replaced by a countdown; 103/273 days left to go.

RSS 2.0