- PEPPARKAKSDEG
Mamma fick det här receptet av någon från hennes jobb, "Tant Harriets Pepparkakor" är det fräsiga namnet. Gudomligt god deg!
ca 250 st
300 g mjukt smör
5 dl socker
1 dl sirap
2 dl vatten
1 msk ingefära (mald)
1 msk kanel (mald)
1 msk nejlikor (mald)
2 tsk finstött kardemumma
1 msk bikarbonat
1,6 L (=950 g) mjöl
Rör smör, socker och sirap till det blir poröst. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl, arbeta smidigt på bakbord och låt svälla i kylskåpet under natten.
Degen ska vara kladdig! Tillsätt inte mer mjöl, då blir degen torr och hård. Den blir mindre kladdig under tiden den sväller, men om det fortfarande är kladdigt när du ska kavla ut den går det bra att tillsätta mjöl. Grädda pepparkakorna i 4-5 min i 200-225º C.
Sen kan du variera form och utseende i all oändlighet, låt fantasin flöda!
ca 250 st
300 g mjukt smör
5 dl socker
1 dl sirap
2 dl vatten
1 msk ingefära (mald)
1 msk kanel (mald)
1 msk nejlikor (mald)
2 tsk finstött kardemumma
1 msk bikarbonat
1,6 L (=950 g) mjöl
Rör smör, socker och sirap till det blir poröst. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl, arbeta smidigt på bakbord och låt svälla i kylskåpet under natten.
Degen ska vara kladdig! Tillsätt inte mer mjöl, då blir degen torr och hård. Den blir mindre kladdig under tiden den sväller, men om det fortfarande är kladdigt när du ska kavla ut den går det bra att tillsätta mjöl. Grädda pepparkakorna i 4-5 min i 200-225º C.
Sen kan du variera form och utseende i all oändlighet, låt fantasin flöda!
Kommentarer
Postat av: Tess
Härliga pepparkakor!
Trackback