- SHEPHERD'S/COTTAGE PIE

Tänkte lägga upp receptet på den otroligt goda maten vi gjorde i fredags. Det blev Cottage Pie istället för Shepherd's Pie då vi använde oss utav köttfärs istället för lamm. Receptet är för 2-3 personer.

Här finns en omvandlingstabell för mått och vikt
& ett lexikon om det är nånting ni inte förstår


In a land where sheep were traditionally a primary food supply, it is not surprising that lamb is the foundation for many traditional farmhouse dishes. Below is the recipe for "Shepherd's Pie". You may substitute ground beef for lamb if you like - but then the dish is known as "Cottage Pie".

Ingredients:
1 pound minced lamb
1 1/2 pounds potatoes
Large onion, chopped
1/2 cup mushrooms, sliced
Bay leaf
2 carrots, diced
1/8 cup flour
1 tablespoon tomato puree
1/8 cup butter
4 tablespoons milk
1 cup lamb or beef stock
1/2 cup cheese

Method:
Fry the lamb with the chopped onion, bay leaf, sliced mushrooms and diced carrots for 8-10 minutes. Add the flour and stir for a minute. Slowly blend in the stock and tomato puree. Cook, stirring, until the mixture thickens and boils. Cover and simmer gently for 25 minutes. Remove the bay leaf and place in an ovenproof serving dish.

At the same time, cook the potatoes in boiling water for 20 minutes until tender. Drain well, mash with the butter and milk and mix well. Spread on top of the lamb mixture and sprinkle over with the grated cheese.

Bake for 15-20 minutes in a pre-heated oven at 400 degrees.

Kommentarer
Postat av: R

glöm nu inte att skicka instruktioner till spanskan :)

2010-02-15 @ 17:18:02
Postat av: Emmelist

trevligt trevligt :D

kika in imorgon bitti för att se om du är en utav finalisterna ;)



Sov gott!

2010-02-17 @ 00:14:57
URL: http://emmelist.blogg.se/
Postat av: Emmelist

GRATTIS! Du är en utav finalisterna i dagens blogg! Ragga röster uta helskotta nu ;)



KRAMAR EMMELIST!

2010-02-17 @ 10:34:35
URL: http://emmelist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0